Pogosta vprašanja

Koliko stane takšno svetovanje?
Smo zasebno neodvisno podjetje, ki se trudi pomagati svojim prezadolženim strankam na hiter in enostaven način. Z našim strokovnim delom prevzamemo za naše stranke vse formalnosti in aktivnosti, ki se nanašajo na odnose z upniki. Zato sami s tem nimate prav nobenih skrbi. Doseči želimo finančno razbremenitev in znižanje vaših mesečnih obveznosti. Ker pa nismo financirani s strani države ali iz drugih virov, moramo svoje storitve zaračunati svojim strankam. Pomoči potrebne stranke, ki se obrnejo na nas, so vedno v središču našega delovanja. Zavedamo se njihove težke situacije, posamezniki so lahko tudi brezposelni, podjetja so v težkih likvidnostnih težavah. Zato smo našo cenovno politiko prilagodili socialnim in finančnim zmožnostim naših strank ter splošnim gospodarskim razmeram. Na ta način omogočamo, da smo dostopni prav vsem, tudi tistim, ki ste v res težkem finančnem položaju. Skupaj se bomo dogovorili za naš honorar.


Kako naj se pripravim preden pridem k svetovalcu?
Posredovali vam bomo kratka navodila kaj potrebujemo na našem prvem srečanju. Predvsem bomo potrebovali podatke o vaši plači in drugih prilivih, podatke o kreditih, pogodbe, opomine,… Skratka vse, kar nam bo pomagalo izdelati vašo popolno sliko finančnega stanja. Če vseh želenih podatkov ne boste uspeli pridobiti, ni nobena težava. Le brez strahu in nervoze, vse bomo skupaj rešili.


Sem samostojni podjetnik, banka ne želi več dodatno kreditirati moje dejavnosti. Brez tega ne vidim izhoda. Ali mi tudi tu lahko pomagate?
Vsekakor. Očitno banka ocenjuje, da so vaši obstoječi krediti že dosegli zgornjo mejo oziroma da vaša dejavnost ne zagotavlja več denarnega toka, ki zadošča za pokrivanje še dodatnih kreditnih obveznosti. Vi pa imate morda še ideje kako povečati obseg poslovanja, a vam banka ne verjame. To so najpogostejši razlogi, da vam banka zapira svoja vrata. Če se postavite v vlogo banke, jo morda razumete, večinoma pa ne. Jasno da čudežev ne moremo narediti, gotovo pa bomo vaše stanje skrbno proučili, pripravili vse potrebno, da banko skupaj prepričamo, da vam prisluhne. Z resnostjo, ki jo boste pokazali pri banki s tem, da ste angažirali strokovnjake, bomo že veliko naredili. Predvsem pa s konkretnimi predlogi, ki so dejanski odraz vašega stanja in zmožnosti. Banke v teh težkih časih počasi le prihajajo do spoznanja, da bodo preživele le od delujočih podjetij in tistih, ki uspevajo plačevati obresti. Zato bodo pripravljene tudi na kompromise, ki pa morajo biti zdravi. Za to bomo poskrbeli mi.


Koliko kreditov moram imeti, da se lahko obrnem k svetovalcu?
Ni pomembno ali imate en kredit ali jih imate pet, ni pomembno če so pri eni banki ali pri več bankah. Ni pomembno če so vaši dolgovi nižji od 10.000 eur ali višji od 100.000 eur. Pomembno je dejstvo, da ne uspete več tekoče plačevati svojih obveznosti do upnikov in da zadeve ne znate rešiti sami. To je razlog, da potrebujete pomoč, ki vam jo mi lahko ponudimo.


Ne upam pisati, nerodno mi je poklicati. Kaj naj storim?
Ne oklevajte, to je vse kar vam lahko priporočamo. Izpolnite naš formular ali nas pokličite, da se dogovorimo za prvo brezplačno svetovanje. Nič nimate izgubiti, gotovo pa boste prijetno presenečeni nad našim pozitivnim odnosom, prijaznostjo in iskreno željo pomagati. Prav strah, negotovost ter zatiskanje oči pred problemom prezadolženosti so najpogostejši vzroki, da ne najdemo rešitve. Težave se samo še poglabljajo. Smo zaupanja vreden partner, zato se le oglasite. Res je kar pravimo. Smo prijazni strokovnjaki in veseli boste, ko nas spoznate.


Nisem iz Maribora oziroma se bom težko oglasil pri vas. Kaj naj naredim?
To ni nobena težava. Imamo telefon, imamo elektronsko pošto. Veliko lahko rešimo na tak način. V prihodnje nameravamo odpreti pisarne tudi v drugih večjih krajih. To vam bo olajšalo dostopnost do naših storitev. V tem času, pa tudi sicer, smo seveda mobilni. To pomeni, da vas na vašo željo obiščemo tudi na domu. Sporočite nam to in obiskali vas bomo.


Kako vem, da sem v finančnih težavah in da potrebujem pomoč?
Osnovni pokazatelj je zelo enostaven. Mesečnih stroškov je več kot mesečnih prihodkov. Hiter pokazatelj je tudi, če na večino spodnjih vprašanj odgovorite pritrdilno.

Ste zaskrbljeni glede denarja?
Ne uspete preživeti od ene plače do druge brez finančnih težav?
Si izposojate denar kjer se le da, da bi tako olajšali stanje?
Vas je strah pošte, ki jo pošilja banka ali drugi upniki?
Ali ne morete izpolnjevati obljub in zavez o plačevanju, ki ste jih dali banki?
Ste že pričeli močno varčevati pri hrani in oblekah, pa tudi to več ne pomaga?

Vse to kaže na finančne težave in potrebo po reševanju. Če berete te vrstice, vam očitno ni uspelo samim rešiti težav. Mi vam bomo pomagali.