Spletni piškotki

Da bi vam olajšali uporabo našega portala in ga naredili bolj prijetnega, uporabljamo »piškotke«. Piškotek oz. ‘cookie’ je zelo majhna datoteka, ki se ob obisku spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Običajno vsebuje informacije na podlagi katerih spletna stran oz. portal identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani oz. portalov, saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju, hkrati pa omogočijo lastniku spletne strani oz. portala analizirati sam promet na spletni strani oz. portalu (statistika). Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani oz. portalov in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na portal. Več informacij o piškotkih in njihovem vplivu najdete tukaj.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

 • Obvezni piškotki
  Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani oz. portalu in uporabo njenih/njegovih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani oz portala. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali.

 • Izvedbeni piškotki
  Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani oz. portala, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

  Z uporabo našega portala se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

 • Funkcionalni piškotki
  Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran oz. portal zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako lahko na primer nudimo prilagojeno vsebino glede na željo uporabnika. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh oz. portalih.

  Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.